India

Rondreis door India

India is een land van onbeschrijfelijke contrasten, van de besneeuwde pieken van de Himalaya tot aan de weelderige groene landschappen van Kerala. Met een diepgewortelde geschiedenis die duizenden jaren teruggaat en een spectrum van culturen die elke reiziger betoveren, biedt dit Aziatische subcontinent een scala aan ervaringen die je nergens anders zult vinden.

De bruisende stad New Delhi, het politieke hart van India, biedt een fascinerende mix van historische monumenten en hedendaagse Indiase cultuur. Hier noopt de majestueuze Qutub Minar uit de middeleeuwen bezoekers tot eerbiedig stilzwijgen, terwijl het geluid van het alledaagse haastje-repje klinkt vanuit de kleurrijke marktbazaars zoals Chandni Chowk. De Lotus Temple en het iconische India Gate zijn niet alleen visuele wonderen, maar ook bakens van vreedzaamheid en respect in de stedelijke diversiteit.

Reis verder naar het zuiden waar u het romantische Agra vindt, waar één van de meest emblematische symbolen van liefde staat: de Taj Mahal. Dit marmeren meesterwerk, dat bij zonsop- en ondergang lijkt te veranderen van kleur, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Maar er is meer in Agra dan alleen de Taj; het Agra Fort en het nabijgelegen Fatehpur Sikri zijn ook opmerkelijke locaties die een inzicht bieden in de pracht en praal van de Mogolkeizers.

Als natuur en wilde dieren uw hart sneller laten kloppen, dan biedt het Ranthambore National Park in Rajasthan een avontuur dat u niet mag missen. Het park is een van de grootste en beroemdste nationale parken in Noord-India en vormt een toevluchtsoord voor de majestueuze Bengaalse tijger. Een safari door dit uitgestrekte landschap biedt ook de kans op het spotten van luipaarden, wilde zwijnen, verschillende soorten herten en een overvloed aan vogels.

Voor de spirituele zoeker en diegenen die verlichting najagen, is Varanasi een stad die men niet kan overslaan. Deze eeuwenoude stad, gelegen aan de oevers van de Ganges, is een van de heiligste steden voor hindoes. De serene ochtend-aarti bij de ghats, de geur van wierook en bloemenslingers, en de mystieke ceremonies houden zowel zoekers als toevallige passanten in hun betovering.

Kerala, bekend als 'God's Own Country', is een verademing voor wie op zoek is naar rust en natuurlijke schoonheid. De rustige backwaters, waar men aan boord kan gaan van een traditionele houseboat, bieden een uniek perspectief op het plattelandsleven. De uitgestrekte thee- en specerijenplantages van Munnar tot aan de exotische flora en fauna van Thekkady, elke bocht in Kerala leidt naar een nieuw wonder.

India is een land waar elke bestemming zijn eigen verhaal vertelt, elke stad een ander facet van zijn veelzijdige cultuur laat zien, en elke ervaring blijft hangen als een mooie herinnering. Voor reizigers met een verlangen naar het eclectische, het historische of het spirituele, India is een bestemming die continue blijft verrassen en inspireren.

Populairste trips in India

Populairste activiteiten in India

Gemiddelde temperatuur in New Delhi
Januari
18℃
Februari
20℃
Maart
26℃
April
34℃
Mei
39℃
Juni
38℃
Juli
35℃
Augustus
34℃
September
33℃
Oktober
30℃
November
25℃
December
20℃

Populaire activiteiten

Het weer in New Delhi

  • woensdag 43℃
  • donderdag 43℃
  • vrijdag 44℃
  • zaterdag 46℃
  • zondag 47℃
  • maandag 47℃
  • dinsdag 45℃

Over India

Hoofdstad
New Delhi
Valuta
Indiase roepie
Inwoners
1.366 miljoen
Tijdzone
GMT+5:30 (22:42)
Taal
Hindi, Engels

Even geduld a.u.b.

De pagina wordt geladen...