Antarctica

Rondreis door Antarctica

Antarctica, het laatste ongerepte continent op aarde, is een wereld van wonderen die wacht om ontdekt te worden. Ver van de bewoonde wereld biedt Antarctica een unieke ervaring voor avontuurlijke reizigers. Hier vind je adembenemende landschappen, indrukwekkende dieren in het wild en een gevoel van pure sereniteit. Laat je meenemen op een reis langs enkele van de meest intrigerende plekken die Antarctica te bieden heeft.

Een van de hoogtepunten van Antarctica is het Antarctisch Schiereiland, een prachtig gebied dat zich uitstrekt van het vasteland naar het noorden. Dit gebied wordt vaak de "hoofdstraat" van Antarctica genoemd vanwege de vele spectaculaire landschappen die je hier kunt ervaren. Bezoek de adembenemende Lemaire Channel, een smalle doorgang tussen hoge bergen en ijsbergen, waar je je in een sprookjesachtige wereld waant. Verken de prachtige ijsformaties van Neko Harbour en maak een onvergetelijke landing op het witte, met sneeuw bedekte continent. En natuurlijk mag een ontmoeting met de inheemse dieren in het wild niet ontbreken, zoals pinguïns, zeehonden en walvissen. Het Antarctisch Schiereiland zal je betoveren met zijn ongeëvenaarde schoonheid en ongerepte natuur.

Een andere indrukwekkende bestemming in Antarctica is de Falklandeilanden. Deze afgelegen eilandengroep, gelegen in de Zuidelijke Atlantische Oceaan, is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars. Hier kun je kolonies pinguïns observeren, waaronder de koningspinguïn, de magelhaenpinguïn en de rotspinguïn. Verken de prachtige stranden en rotsachtige kustlijn en kom oog in oog te staan met zeeleeuwen en albatrossen. Ontdek de rijke geschiedenis van de eilanden en bezoek de charmante hoofdstad, Stanley, met zijn kleurrijke huizen en vriendelijke bevolking. De Falklandeilanden bieden een unieke mix van wilde natuur en een vleugje menselijke cultuur.

Een andere opmerkelijke bestemming in Antarctica is South Georgia Island, een afgelegen eiland dat bekend staat om zijn ongerepte natuur en historische betekenis. Verken de ruige kustlijn, met zijn majestueuze bergen en glinsterende gletsjers. Bezoek Grytviken, een voormalige walvisvaardersnederzetting, en leer over de geschiedenis van de walvisvangst in de regio. Maak wandelingen langs de stranden, waar je enorme kolonies zeevogels en pinguïns kunt zien. South Georgia Island is ook de thuisbasis van een overvloed aan wilde dieren, waaronder zeeolifanten en zeeleeuwen. Dit afgelegen eiland biedt een echte ontsnapping naar de ongerepte schoonheid van de natuur.

Antarctica is een magische bestemming die je zal betoveren en inspireren. Laat je begeleiden bij het plannen van een avontuur naar dit ongerepte continent, waar je de kans krijgt om enkele van de meest spectaculaire landschappen en dieren in het wild te ervaren. Ontdek de wonderen van Antarctica en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.

Populairste trips in Antarctica

Gemiddelde temperatuur in Antarctica
Januari
-26℃
Februari
-28℃
Maart
-51℃
April
-53℃
Mei
-53℃
Juni
-54℃
Juli
-56℃
Augustus
-56℃
September
-56℃
Oktober
-48℃
November
-37℃
December
-26℃

Populaire reizen

Het weer op Guest Peninsula

  • zaterdag -31℃
  • zondag -20℃
  • maandag -14℃
  • dinsdag -17℃
  • woensdag -21℃
  • donderdag -18℃
  • vrijdag -13℃

Over Antarctica

Oppervlakte
14 miljoen km²
Inwoners
1500
Tijdzone
GMT-12 (22:24)
Taal
Engels en andere talen

Even geduld a.u.b.

De pagina wordt geladen...