Groepsrondreis IJsland Winter

8 dagen
7 datums beschikbaar
Groepsreis

IJsland, een land gevormd door vulkanen, gletsjers, fjorden en geisers, is een paradijs voor wie houdt van adembenemende natuur. Het is dan ook geen verrassing dat het eiland één van de meest verbazingwekkende plaatsen ter wereld is waar u naartoe kunt reizen. Met de ICW Winterreis langs spectaculaire landschappen ziet u de echte natuurkracht van dit wonderbaarlijke land.

Tijdens deze reis komt u op de meest ongerepte gebieden van IJsland. De reis begint in de hoofdstad Reykjavik, en gaat richting het zuiden van het eiland. Hier kunt u wandelen langs prachtige gletjsers, bergpassen en watervallen. Ook maakt u een ritje over de machtige gletsjer en in Fjallabak reserve kunt u genieten van onbeschrijfelijke uitzichten. Een waar avontuur!

IJsland staat bekend om zijn ongewone lichtomstandigheden. Tijdens uw reis krijgt u de kans om het noorderlicht te bewonderen. Dit is werkelijk iets wat u nooit zult vergeten. Het bezoeken van deze plek tijdens de winter betekent ook een ontmoeting met poolvossen. Dit is een inheemse soort die in de besneeuwde kustlijnen leeft. Een fantastische ervaring om te beleven.

Ten slotte, vergeet ook niet om kennnis te maken met de lokale keuken. Verrukkelijke verse zalm en de erg gezonde Skyr-yoghurt zijn specialiteiten van IJsland. Ook heeft u de mogelijkheid om de jacht op het noorderlicht te combineren met het zwemmen in de warmwaterbronnen. Dit is een aangelegenheid die alle zintuigen prikkelt. U kunt een bezoek brengen aan de Blue Lagoon, één van de bekendste en beroemdste warmwaterbronnen van IJsland.

Het is duidelijk te zien dat de ICW Winterreis langs spectaculaire landschappen van IJsland onvergetelijk zal zijn. Het zal u inspiratie opbrengen en u met andere ogen laten kijken naar de geweldige natuurkrachten in het noorden. Beleef deze reis met ons en laat u betoveren door het wonderbaarlijke landschap van IJsland.

Hoogtepunten
 • Spot het spectaculaire noorderlicht in het donkerste nationale park van IJsland
 • Ontdek de bevroren watervallen van Gullfoss en Skógafoss
 • Rijd met een sneeuwscooter over een gletsjer en geniet van het adembenemende uitzicht
 • Maak kennis met de IJslandse cultuur en tradities in Reykjavik

Veelgestelde vragen

 • Wat is de beste periode om deze winterreis naar IJsland te maken?

  De beste periode om deze winterreis naar IJsland te maken is van december tot en met februari. Dit is de periode waarin je de meeste kans hebt om het noorderlicht te zien en de winterse landschappen te ervaren.

 • Is IJsland een veilige bestemming om te reizen?

  Ja, IJsland is over het algemeen een veilige bestemming om naar toe te reizen. Het land heeft een laag criminaliteitscijfer en is bekend om zijn vriendelijke en behulpzame inwoners. Wel kunnen de weersomstandigheden soms extreem zijn, dus het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de reis.

 • Wat is er inbegrepen in deze winterreis naar IJsland?

  In deze winterreis zijn het transport, de accommodatie, verschillende excursies en activiteiten en een aantal maaltijden inbegrepen. Bekijk de specifieke reisroute en de inbegrepen activiteiten op de website van de reisaanbieder.

 • Wat voor soort kleding en uitrusting heb ik nodig voor deze reis naar IJsland?

  Voor deze winterreis naar IJsland heb je warme en waterdichte kleding en schoenen nodig, evenals thermisch ondergoed, handschoenen, mutsen en een sjaal. Ook is het belangrijk om een ​​goede rugzak en eventueel wandelstokken mee te nemen voor de wandelingen. Lees de precieze paklijst op de website van de reisaanbieder.

Even geduld a.u.b.

De pagina wordt geladen...